Ik/mijn kind ga/gaat competitie spelen

Competitie spelen

Jij of jouw kind gaat dit seizoen wedstrijden spelen bij DVO. Leuk! Deze informatiesheet geeft belangrijke informatie die relevant is voor de start van de competitie. Lees dit goed door zodat je de competitie op een goede manier van start gaat. Heb je vragen, stel die dan gerust via tc@dvovolleybal.nl of spreek ons aan in de zaal.

Aan het einde van ieder seizoen, omstreeks eind mei, wordt door de Technische Commissie (TC) de teamindeling bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen. Hierin kan je zien in welk team jij of jouw kind in het nieuwe seizoen gaat spelen. Deze teamindeling is o.a. gebaseerd op het niveau van de spelers, hun leeftijd en de uitkomsten uit de enquête die ieder seizoen door alle leden kan worden ingevuld. De basis is als volgt:

6 en 7 jaarNiveau 1  Toernooivorm
7 en 8 jaarNiveau 2
8 en 9 jaarNiveau 3
9 en 10 jaarNiveau 4
10 en 11 jaarNiveau 5CMV-competitie
11 en 12 jaarNiveau 6CMV-competitie
12 en 13 jaarC-jeugdC-competitie
14 en 15 jaarB-jeugdB-competitie
16 en 17 jaarA-jeugdA-competitie

Begin september en begin januari wordt de competitieplanning voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Het wedstrijdprogramma is te vinden in de app “Mijn Volleybal”. Deze app is van de NeVoBo. Hierin maak je een account en kan je op zoek gaan naar DVO en je favoriete team(s) als favoriet instellen.

Zorg dat je voor je 1e wedstrijd een eigen wedstrijdtenue hebt. Deze kan je bestellen via de website https://www.clubstores.nl/verenigingen/dvo. Voor eventuele vragen daarover kan je ook bij je teambegeleider terecht.

Voorafgaand aan iedere wedstrijd zal de teambegeleider in de groepsapp van het betreffende team communiceren over verzamel- en vertrektijden. In de basis gelden de volgende regels:

  • Voor thuiswedstrijden: 30 minuten voor aanvang wedstrijd omgekleed in de zaal aanwezig.
  • Voor uitwedstrijden geldt: 30 minuten voor aanvang wedstrijd omgekleed in de hal aanwezig. Streven is om 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd in de hal te zijn, zodat daar nog in de kleedkamer kan worden omgekleed.

Bij uitwedstrijden van een jeugdteam hebben ouders van de jeugd zelf de verantwoordelijkheid voor het vervoer. De teambegeleider (tevens ook contactpersoon voor het team) zal voor de start van de competitie een rij- en vertrekschema maken. Er wordt van ouders verwacht dat zij 1 a 2 keer in het half jaar naar een uitwedstrijd rijden. Bij de indeling wordt uiteraard rekening gehouden met een aantal kilometers, zodat iedere ouder uiteindelijk ongeveer net zoveel gereden heeft. Mocht je niet kunnen rijden op het moment dat je staat ingedeeld, dan kan er onderling geruild worden.

Volleybal is een teamsport, dus van iedereen wordt verwacht dat ze bij de wedstrijden aanwezig zijn. Check dus bij de aanvang van de competitie goed het wedstrijdprogramma zodat je daar rekening mee kan houden. Kan je een keer echt niet bij  een wedstrijd zijn? Meld je dan zo snel mogelijk af. Het liefst uiterlijk een week van tevoren. Zo kan er als het nodig is nog een invaller geregeld worden. Ziekte en andere calamiteiten zijn een uitzondering.

Voor jeugd vanaf 12 jaar geldt verder dat zij ingedeeld kunnen worden op het zaaldienstrooster. Dit kan inhouden dat je een wedstrijd moet fluiten, dat je bij een wedstrijd moet tellen of dat je zaaldienst hebt (dit laatste altijd samen met een volwassen lid). Aan de start van het seizoen wordt hier altijd verdere informatie over verstrekt. Houd daarvoor je mail dus goed in de gaten.

Op de website van DVO kan je de teamindeling, zaaldienstrooster en spelregels vinden. Hier is ook nog meer informatie te vinden over DVO. Neem vooral eens een kijkje. www.dvovolleybal.nl