Dames 1

Sanne Kegel
Marleen Bogerd
Iris Quispel
Jennifer Vermaas
Daniëlle Bubberman
Mariël van der Zwaan
Joëlle van der Zwaan
Mariska Vielvoye-Hommels
Emma Osterholt
Kim Kegel
Coach: Paul Bestebreurtje
Trainer/ster(s): Paul Bestebreurtje / Martin Kooiman
Trainingstijd(en): dinsdag     2000u-2200u (Boogerd)
donderdag 1930u-2130u
Sponsor: van Nature
Competitie Promotieklasse A
Facebook https://www.facebook.com/dvodames1obl

 


DVO wint ook in Vlaardingen

OUD-BEIJERLAND – De dames van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland hebben na vorige week in Dordrecht 1-3 gewonnen te hebben ook afgelopen zaterdag met 1-3 gewonnen in de uitwedstrijd tegen Move4U in Vlaardingen. In sporthal Holy begonnen de blauw witten sterk aan de wedstrijd en konden zij de eerste 2 sets met 18-25 en 22-25 naar zich toe trekken. In de derde set ebde de servicedruk wat weg en kwam de passing wat vaker in de problemen waardoor de aanvallers op de buitenkanten minder aangespeeld konden worden. De Vlaardingers kregen met 25-23 weer wat vertrouwen. De ploeg van Paul Bestebreurtje en Martin Kooiman speelde in de 4e set nog niet op hun best maar er werd gelukkig een 22-25 setwinst op het scorebord gezet. Coach Paul Bestebreurtje zag zijn ploeg na afloop opgelucht adem halen: ‘’Voor ons gevoel waren we sterker ondanks dat we met onze gehavende selectie vandaag niet onze beste wedstrijd speelden”, aldus Bestebreurtje.

DVO, met de jonge Nienke van Bennekom uit de A-jeugd in de gelederen, kon niet beschikken over middenspeelsters Daniëlle Bubberman en Iris Quispel en hadden derhalve een uitdaging dit positioneel op een goede manier op te lossen. Mariel van der Zwaan, van nature geen middenspeelster, maakte een meer dan verdienstelijk debuut op deze positie. ‘’Het was even schakelen, ik hoorde pas afgelopen donderdag dat ik vandaag aan de bak mocht op het midden, maar het ging zo voor ’t eerst best lekker’’, aldus de inwoonster van StrijenDVO behaalt 1e winst van het seizoen

OUD-BEIJERLAND – De dames van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland hebben zaterdag de 1e winst van het seizoen behaald. De Van Nature-formatie won in Dordrecht tegen Next Volley Dordrecht 2 met 1-3 en spoelde daarmee de bittere nasmaak van de vorige 3 verloren wedstrijden weg.

DVO nam serverend en aanvallend het initiatief en nam relatief gemakkelijk een 0-2 voorsprong in sets (19-25, 18-25). In de 3e set lieten de Oud-Beijerlanders de teugels iets te ver vieren. De thuisploeg kwam beter in haar spel en nam 5 punten voorsprong. Mariel van der Zwaan, tot vorig seizoen nog speelster bij Next Volley Dordrecht 1, kon een opgelopen achterstand met een goede service-serie terugbrengen en beide ploegen gingen nek aan nek op weg naar het winnende setpunt. Bij 26-26 raakte de 17-jarige Iris Quispel vervelend geblesseerd. De wedstrijd lag lang stil en na de hervatting kreeg de ploeg van Paul Bestebreurtje en Martin Kooiman nog een kans om een 0-3 tussenstand op het scorebord te zetten. Dit lukte net niet, Next Volley bleef via 30-28 in de wedstrijd. DVO rechte de rug, trapte het gaspedaal weer in en met enthousiast en sterk spel werd de Dordtse formatie met 11-25 overklast.

DVO-speelster Kim Kegel kwam na haar afwezigheid ivm zwangerschap weer in het veld. ‘’Het voelde erg goed om weer binnen de lijnen van waarde te zijn, het was al met al een prima rentree’’ aldus de ervaren Kegel. Coach Paul Bestebreurtje voegde toe: ‘’na ’t vervelende voorval in de 3e set hebben we onze emoties knap uitgeschakeld en hebben we de wedstrijd op kwaliteit beslist’’DVO laat winst glippen

OUD-BEIJERLAND – De dames van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland hebben zaterdag een 2-1 voorsprong niet weten vast te houden. VCN 4 uit Capelle aan den IJssel ging met een 2-3 winst weg uit Oud-Beijerland.

Beide ploegen trakteerden het publiek op een spannende wedstrijd. DVO begon goed, zette serverend druk op de passing van VCN en haalde de 1e set met 25-23 binnen. In de 2e set werd een voorsprong van 4 punten uit handen gegeven. VCN kwam langszij en sloeg toe; 24-26. De ploeg van Paul Bestebreurtje en Martin Kooiman bewees zichzelf een goede dienst door de 3e set met wederom sterk spel met maar liefst 25-17 mooi binnen te halen. De Van Nature formatie zakte echter in de 4e set door het ijs; VCN denderde naar een opvallende 11-25 setwinst en kon het beslissende 5e bedrijf met vertrouwen starten. In deze set waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. VCN bleek in de eindfase effectiever en kon met 15-17 de wedstrijd winnend afsluiten.

Trainer/coach Martin Kooiman constateerde ondanks het verlies een stijgende lijn. “We speelden, de 4e set even vergetend, stukken beter dan de vorige 2 wedstrijden maar uiteraard dien je dat wel 4 of 5 sets vol te kunnen houden, dat laatste is ons deze wedstrijd nog niet gelukt. Ondanks dat had de winst ook zomaar onze kant op kunnen vallen’’, aldus de Oud-Beijerlander.

 

 

DVO dames onderuit in 1e thuiswedstrijd

OUD-BEIJERLAND – De dames van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland hebben zaterdag de nederlaag van vorige weekend niet weten weg te poetsen. In de 1e thuiswedstrijd van het seizoen werd met 3-2 verloren van Voleco. De bezoeksters uit Ouderkerk aan den IJssel trokken direct de 1e set met 20-25 naar zich toe. DVO kon de rug rechten, ging sterker spelen, en zag dat de foutenlast van Voleco hierdoor sterk verhoogd werd. Met 25-23 en 25-14 nam DVO een 2-1 voorsprong. Voleco, met veel jonge talenten in de gelederen, kon de wedstrijd omdraaien. De bezoeksters gingen beter spelen en zorgden dat DVO slordiger werd. Met 16-25 en 4-15 liet Voleco de Van Nature-formatie met een 2-3 nederlaag verbouwereerd achter..

Ondanks dat de ervaren spelverdeelster Mariska Vielvoye-Hommels nog niet inzetbaar was voor een volledige wedstrijd kon zij wel een groot aantal punten meespelen en belangrijk zijn voor de ploeg. ‘’Ik ben blij dat ik er weer stond en heb kunnen spelen. Om mijn oude niveau te naderen is er nog wel genoeg werk aan de winkel”, aldus de Oud-Beijerlandse die de 2-3 domper niet kon voorkomen.


 

DVO verliest seizoens ouverture

OUD-BEIJERLAND – In het Gelderse Asperen hebben de dames van volleybalvereniging DVO vrijdagavond de seizoen ouverture in de Promotieklasse A met 3-1 verloren van WHV. De eerste set was direct een prooi voor de thuisploeg. DVO maakte met name aanvallend en serverend te veel fouten en kon dit tegen de  goed uit de startblokken gekomen thuisploeg niet meer recht zetten; 25-20. De Oud-Beijerlanders bewezen in de 2e set zeker tegen WHV op te kunnen. De in het veld gekomen Daniëlle Bubberman zette met een mooie serviceserie 4 punten voorsprong op het scorebord en DVO wist deze zelfs nog uit te breiden naar een 17-25 setwinst. De Van Nature-formatie zetten door maar het derde bedrijf eindigde nipt in het voordeel van de thuisploeg (26-24) en DVO was in de 4e set niet meer bij machte een 5e set aan de wedstrijd toe te voegen (25-17) Na afloop keken trainer/coaches Paul Bestebreurtje en Martin Kooiman terug op een wedstrijd met een opvallend hoge foutenlast maar waarin wel als leeuwinnen voor elkaar werd gevochten. ‘’We werden hier en daar afgetroefd op slimheid en misten zo nu en dan oplossend vermogen om lastige rally’s in ons voordeel te beslissen maar komende zaterdag in onze eigen thuishal tegen Voleco gaan we dit zeker weten recht zetten’’, aldus Kooiman.DVO verliest generale repetitie

OUD-BEIJERLAND – De dames van volleybalvereniging DVO hebben afgelopen zaterdag beide  gespeelde oefenwedstrijden met 3-0 verloren. In Dorpshuis Swanla te Zevenhuizen wist de Van Nature-formatie zowel in het treffen met de thuisploeg, VC Nesselande 2, als het Leidse SKC 2, geen set binnen te slepen.

Kim Kegel en Mariska Vielvoye-Hommels, beiden nog niet wedstrijdfit, ontbraken, maar daarentegen mocht Isa Sutherland uit het 2e damesteam opnieuw haar opwachting maken. Tegen beide degelijke tegenstanders maakten de Oud-Beijerlanders teveel eigen fouten en werd er aan het set soms onvoldoende aanvalskracht getoond. Setwinst was zeker niet onmogelijk en zelfs zo nu en dan wel erg dichtbij, maar telkens trok DVO aan het kortere eind. Nesselande was met 25-22, 27-25 en 25-17 de bovenliggende partij, terwijl SKC met 26-24, 25-16 en 25-21 met de setwinst aan de haal ging.

“Genoeg verbeterpunten, maar zaterdag als het echt gaat beginnen moeten we er staan en gaan we knallen!” aldus aanvoerster Sanne Kegel.